ESTADÍSTICA DE SATISFACCIÓ DELS NOSTRES CLIENTS

Estadística de satisfacció dels nostres clients. Sembla que Net100x100 segueix creixent cada dia, millorant pas a pas. Per descomptat, això no seria possible sense les opinions dels nostres clients. Així mateix els gràfics que es poden veure a continuació, corresponen a l’enquesta que responen els nostres clients amb les opinions reals i a temps real, sent el total de més de 2.500 usuaris que han utilitzat i utilitzen els nostres serveis.

En Net100x100, som el que fem dia a dia, sota l’objectiu de que fem el que fem, ho fem bé. Busquem l’excel·lència, que per a nosaltres no és un acte sinó un hàbit. El més important per a Net100x100, són sempre els clients.

Som l’empresa líder de servei de neteja a Terres de l’Ebre gràcies a vosaltres!

També el nostre equip està en un constant estat de millora. Ningú pot millorar sense ajuda, per la qual cosa li donem moltíssima importància a les opinions dels nostres clients, que són les que ens fer créixer cada dia i ens donen l’oportunitat de seguir avançant.

Certament aquestes dades estan obtingudes directament del formulari de satisfacció enviat pels nostres clients. Dades que ens ajuden a prendre decisions a curt, mitjà i llarg termini amb l’objectiu de:

  • Per això conèixer el nivell de satisfacció dels nostres clients.
  • Entendre’ls millor i avançar-nos a les seves necessitats.
  • Obtenir la informació necessària per mantenir-los altament satisfets.
  • Probablement ens ajuda a detectar àrees concretes de millora.
  • Comprendre millor els factors que enforteixen la nostra relació amb els clients.
  • Treure conclusions de les expectatives dels nostres clients, saber si recomanarien el nostre servei de neteja, conèixer els nostres punts forts i els febles per corregir-los i obtenir informació descriptiva que ens permet segmentar els nostres serveis.
  • Retenir els clients i captar de nous.
  • També ens ajuda a establir una cultura organitzacional en què el treball de tots els que integrem Net100x100está enfocat a satisfer de Sr /a. Client.
“Els nostres clients no esperen que siguem perfectes, esperen que els aportem solucions quan tenen algun problema de neteja”
 
Respondre a l’enquesta de satisfacció
Net 100x100

Menú