FORMULARI DE SATISFACCIÓ DEL SERVEI

Certament a Net100x100 ens agrada conèixer l’opinió dels nostres clients sobre els serveis que prestem. Omple el formulari de satisfacció del servei, estem oberts a suggeriments per millorar i oferir un millor servei i així, poder cobrir millor les seves necessitats. Per aquesta raó l’opinió del client és clau per aconseguir el nostre compromís de:

“mantenir les seves instal·lacions en un envejable estat de neteja i higienització”

Per tant l’atenció al client és vital per a la bona marxa de Net100x100. Per això el client sempre està al centre del nostre compromís i acció. Oferim una atenció àgil, amable i correcta.

  • En primer lloc el client és el primer.
  • Es mès ecoltem als nostres clients, concentrant-nos en allò que ens diu i estem preparats per proporcionar respostes.
  • Sobre tot volem transmetre una imatge diferenciadora per realçar els valors de la confiança, credibilitat, professionalitat, amabilitat i simpatia. Per a nosaltres és tan important la comunicació verbal com la no verbal.
  • Actuem per resoldre qualsevol problema o incidència durant la prestació del servei.

Els nostres clients plenament satisfets utilitzen els nostres serveis durant un llarg període de temps. Però també s’encarreguen de difondre, entre els seus familiars i amics, els avantatges que té consumir els nostres productes i / o serveis. Omple el formulari de satisfacció del servei

Formulario de satisfacción del servicio

A Net100x100, el servei al client no és un departament, és una actitud essencial encaminada cap a la satisfacció dels nostres clients. Així doncs, els convidem a participar en la nostra breu enquesta de satisfacció al client i li agraïm per endavant, si ens fa arribar el següent formulari:

 

Net 100x100

Menú