Com netejar les catifes

Les catifes són molt boniques, divertides i els encanten tant als nens com a les mascotes. És per això que hem de tenir especial precaució en mantenir-les netes.

Recomanacions per a una bona neteja de les catifes:

 1. Portarem la catifa a un lloc espaiós i airejat on poder treballar amb ella i sacsejar-la per treure-li tota la pols possible.
 2. Amb una escombra neta escombrem tota la superfície per retirar si han quedat restes de pols.
 3. A continuació, fem servir un raspall per raspallar tota la catifa amb ell. Si li dediquem temps i esforç quedarà neta i estupenda.
 4. Per netejar les taques utilitzarem aigua i vinagre blanc, ja que aquest producte és ideal per netejar, eliminar gèrmens i desinfectar. No hem de tenir por que es quedi l’olor de vinagre després de la neteja, perquè no serà així. En el moment en que s’assequi, l’olor a vinagre desapareixerà.
 5. Si la catifa fa pudor estendrem la catifa i escamparem per tota la superfície de la catifa sal comuna després enrotllarem a poc a poc el màxim de junt possible gairebé sense deixar espai i deixar que actuï la sal durant un dia, després passarem l’aspiradora.
 6. Si volem una neteja més profunda, amb el raspall i l’aigua calenta amb el detergent, podem fregar tota la catifa per tal de treure tota la brutícia i taques que puguin haver-hi. Hem de recordar d’utilitzar poc detergent ja que, si no podem aclarir la catifa, quedarien restes del mateix.
 7. Sempre és aconsellable al final passar l’aspiradora i deixar-la assecar a l’ombra ja que si la deixem al sol poden quedar marques.
Passar l’aspiradora de forma regular

És la forma més fàcil i efectiva per mantenir les catifes netes. A més, netejar la catifa amb aspiradora millora la qualitat de l’aire que respirem.

Consells interessants de com netejar les catifes amb aspiradora:

Passar l’aspiradora de forma ràpida és gairebé el mateix que no fer-ho. Lent, constant i uniforme és la clau de l’èxit d’una bona neteja.

 • Quan netegem les catifes amb aspiradora no hem d’ignorar aquests racons i esquerdes on s’acumula la pols.
 • Netejar les catifes ha de ser l’últim després de treure la pols de les persianes, dels marcs de finestres i superfície dels mobles, aquest truc ens estalviarà treballar 2 cops.
 • Recorda reemplaçar les bosses de l’aspiradora quan estan a la meitat o dos terços de la seva capacitat.

Amb quina freqüència hem d’aspirar les catifes?

Com a regla general, hem d’aspirar-la mínim un cop per setmana. No obstant això, com més trànsit pateixin les nostres catifes, més es necessitarà aspirar.

 • Aspirar les catifes cada 2 dies si són zones d’alt trànsit o tenim mascotes.
 • Sobretot, aspirar les catifes dues vegades per setmana a les zones de trànsit mitjà.
 • Aspirar les catifes un cop a la setmana si es tracta de zones on el trànsit és moderat.

Finalment, destacar que quan una catifa s’embruta per taques hem de procedir a netejar-immediatament, el gran error de tots es esperar i en la neteja com en tot, la imaginació és la veritable catifa màgica.

Ramon Ber


Demana pressupost

Sobre qualsevol dels nostres serveis. T’ho enviarem sense compromís.

Fes-nos una consulta

A través de les nostres formes de contacte

Compra productes de neteja profesional

A través de la nostra botiga online pots adquirir productes de neteja preofesional que utilitzem en la nostra feina.

Net 100x100

Menú