Com netejar el mirall del bany

El mirall del bany

Lo normal és que el bany sigui un lloc bastant transitat. Un dels principals elements en què hem de centrar la neteja, quasi mai se li dona la importància que té, és el mirall; ja que és molt fàcil que aquest es taqui diàriament i acabi ple d’esquitxades d’aigua i altres productes: com sabons, maquillatges , pasta de dents, laques, fixadors de cabell, etc. En algunes ocasions, taques com aquestes poden ser una mica complicades d’eliminar, per aconseguir-ho amb èxit i sense ratllar la superfície del vidre; cal saber alguns trucs que s’han d’emprar i una sèrie de passos que has de portar a terme i no passar cap per alt.

En primer lloc, recomanem que revisis l’estat en què es troba el vidre del mirall.  En el cas que estigui realment brut, frega la seva superfície amb l’ajuda d’una manyopla o baieta de microfibra seca, amb aquest primer pas, aconseguirem retirar qualsevol capa de pols, partícules i residus que hagin.

Si s’observia que hi ha taques difícils d’eliminar, com ara gotetes d’aigua seques o restes de maquillatge incrustats.

T’aconsellem que posis en pràctica els següents mètodes:

  • Per a les gotes d’aigua seques: humiteja un tros de paper de cuina en aigua i passa-ho amb suavitat sobre cadascuna de les gotes seques. Seguidament, pots netejar tot el vidre amb un producte per a vidres usant manyopla o baieta de microfibra.
  • I, per a les taques de maquillatge: per eliminar la oleositat dels productes de maquillatge, pot ser molt efectiu fregar les taques amb una manyopla o baieta de microfibra prèviament humitejat amb una mica d’alcohol.

Tot i que pots netejar el mirall amb un netejavidres comercial, la veritat és que hi ha netejavidres  que en moltes ocasions no ofereixen els resultats esperats, especialment en aquells miralls que ja són prou vellets, han perdut brillantor i comencen a veure opacs. Per a aquests casos, el millor remei es troba en una solució netejadora casolana que s’elabora a base d’aigua i vinagre, ideal per desengreixar i aportar brillantor.

Segueix els passos que et detallem a continuació per realitzar el procés correctament:

  1. En un polvoritzador prepara una barreja de 2 parts d’aigua amb 2 de vinagre i agitar-la perquè tots dos ingredients es barregin bé.
  2. Un cop hagis fet la primera neteja passant una manyopla o baieta de microfibra seca: ruixa la barreja d’aigua i vinagre sobre la superfície del mirall i frega amb un full de paper de diari arrugat. El paper de diari és ideal per netejar vidres i vidres, ja que, a diferència d’altres draps, no deixa borrissol ni marques.

Consells a tenir en compte

  • Evitar mullar els miralls amb aigua, ja que la humitat es manté amb el temps i això pot provocar l’aparició d’unes antiestètiques taques negres en la seva superfície que solen ser difícils de treure.
  • Si el mirall està molt brut, pot ser útil netejar primer amb una esponja humida amb una solució sabonosa.
  • Quan el mirall hagi quedat lluent, tan sols hauràs d’assecar la superfície amb un nou full de paper de diari arrugat per retirar tota la humitat.
  • Una alternativa una mica més actual per a la neteja dels miralls és usar filtres de paper per a cafè, et donen els mateixos resultats que el paper diari, són barats, absorbents, i no deixen el mirall amb una capa difusa – ni cobreixen les teves mans amb taques de tinta com el diari.

Ramon Ber

 

Net 100x100

Menú