Com netejar els terres de terratzo

¿Com netejar sòls de terratzo?

El terratzo es reinventa, de tornada a l’actualitat

Com netejar els terres de terratzo. Certament el terratzo és una rajola de morter de ciment vibro premsada per la capa de base i la capa de petjada. Aquestes rajoles es diferencien per la seva composició i el seu colorit, igual que per forma, el seu acabat i la seva superfície. La cara superior està composta per trossos d’àrids, alguns exemples d’aquests, es poden esmentar els marbres, calcàries, granits, sílices i basalts, aquests són aglomerades amb ciment normalment acolorit. Resulta molt pràctic per a recobriment de terres i façanes.

L’ús de terratzo als terres es va popularitzar en construcció durant els anys 80 i 90. Resulta un material econòmic, molt resistent i de gran vistositat i si se li fa un bon manteniment i neteja, és un material que pot durar tant com es cuidi.

Característiques dels terres de terratzo

A continuació, analitzarem les característiques dels terres de terratzo ja és un material molt utilitzat que actualment està tornant a utilitzar-se en moltes construccions gràcies a les seves propietats, sobretot la seva durabilitat. Tant com si estàs plantejant instal·lar terratzo a la teva llar, com si ja el tens i vols saber com mantenir-lo correctament, sobre el terratzo has de saber:

 • Duresa: El terratzo és un material format per restes de marbre, vidre i altres pedres, aglomerades amb una barreja de ciment, això li dona una alta duresa.
 • Resistència: Els terres de terratzo són molt resistents als cops i al desgast, així com a les ratllades, esquerdes, i altres.
 • Porositat: El terratzo és molt poc porós si esta polit i encerat, no obstant això quan la capa superficial es desgasta si tendeix a absorbir líquids.
 • Duració: Realitzant un polit un cop cada dos anys el terratzo pot durar tota la vida. Motiu pel qual és molt usat en edificis públics, portals, fins i tot per les voreres del carrer.
 • Precaucions: És convenient no utilitzar productes àcids com el vinagre o el suc de llimona, així com tampoc el lleixiu, ja que deixen els sòls mat, opac i amb taques, que no desapareixen a menys que es torni a fer un polit i abrillantat de sòls.
 • Manteniment: Seguint aquests consells de neteja i manteniment, oblida’t dels problemes per mantenir i netejar el teu terra de terratzo net. De manera senzilla, i ràpida.

Què necessitaràs per netejar un sòl de terratzo?

Com s’ha de netejar el terra de terratzo ?

La tècnica de neteja és la més senzilla, de com netejar els terres de terratzo

Primer, es passarà la mopa de microfibra i desprès només és necessari fregar-lo amb aigua a la què s’afegeix un netejador abrillantador de terratzo, es tracta d’un formulat específic com frega-sòls indicat per a la neteja diària del terratzo, que al mateix temps els abrillanta en una sola operació; especialment indicat pel terratzo també el podem emprar en la neteja diària de marbre, pissarra, plàstic, linòleum, etc, es tracta d’un producte concentrat i de gran rendiment, manté a la perfecció la lluentor en els sòls cristal•litzats o encerats. Perfumat, proporciona una agradable aroma al ser utilitzat.

 • Com un netejador normal, el netejador abrillantador terratzo i marbre, s’aplica dissolt en aigua en proporcions d’acord amb la brutícia present.
 • Normalment la dosi adequada serà del 1% (10 gr/tl d’aigua).
 • Fregar i deixar que assequi, apareixent la lluentor per si solament.
 • Si es desitja obtenir major intensitat de lluentor, fregar el sòl amb baieta o mopa.

Alguna opinió sobre el producte:

Gairebé, el millor per al terratzo antic és netejar-lo bé amb aigua i netejador abrillantador de terratzo. Una vegada net i sec, observarà com el sòl queda perfecte i bonic al mateix temps que cuida el terratzo i no tindrà necessitat ni d’abrillantar ni polir, i sense necessitat de maquines, i el terratzo queda com nou.

Deficiència dels terres de terratzo

 • Amb el pas dels anys és normal que la capa superficial del terratzo es deteriori i perdi la seva lluentor característica, adquirint un to mat i opac.
 • Pots apreciar fàcilment com la brillantor va desapareixent al moure els mobles.
 • Veuràs que el terratzo de sota dels mobles conserva la seva brillantor original, mentre que el material exposat al trànsit de persones i objectes ha perdut part del seu encant.

Per solucionar aquesta deficiència hi ha diverses alternatives:

 1. Si el terratzo encara no ha perdut tot la seua brillantor, acabat i només es mostra lleugerament deteriorat, pots aplicar una capa de cera especial per a terres de terratzo.
 2. Habitualment aquests productes són també ideals per a altres materials com el marbre o el granit.
 3. Segueix al peu de la lletra les instruccions del fabricant quant a proporcions i assecat per aconseguir el resultat desitjat.
 4. En cas que el terratzo es vegi molt deteriorat l’única solució és realitzar un polit i abrillantar sòl de terratzo.
 5. D’aquesta manera s’aconsegueix que el terratzo recuperi el seu aspecte original i segellem el porus per conservar-lo durant més temps.

Ramon Ber

Productes recomanats

Demana pressupost

Sobre qualsevol dels nostres serveis. T’ho enviarem sense compromís.

Fes-nos una consulta

A través de les nostres formes de contacte

Compra productes de neteja profesional

A través de la nostra botiga online pots adquirir productes de neteja preofesional que utilitzem en la nostra feina.

Net 100x100

Menú