Com netejar la banyera

Per què s’embruta la nostra banyera o dutxa?

Prendre una dutxa o un bany relaxant, en la comoditat de la nostra pròpia casa, pot convertir-se en un plaer deliciosament únic. Però, ¿en alguna ocasió t’has preguntat exactament què tan neta està la dutxa o la banyera?

Les dutxes i els banys, fins i tot els més nets, estan sempre coberts de gèrmens. De fet, els microorganismes respiratoris i els virus gastrointestinals són només alguns dels que podrien estar compartint amb tu al bany.

Com netejar la banyera o la dutxa fàcilment

Una cosa que sembla tan senzill com netejar la banyera o la dutxa, de vegades pot resultar una mica complicat. I, és què amb l’ús constant, juntament amb el pas el temps, la brutícia va penetrant i fent-se més difícil d’eliminar.

Amb l’agreujant què depenent de la zona, l’aigua, pot portar calç, fangs, ferro o altres minerals que són nocius per a les superfícies de les dutxes i les banyeres. A més, si ajuntem les restes de sabó que van quedant, i com no el propi ús constant, deteriorar l’aspecte i l’estat de la dutxa o la banyera.

Per a una neteja ràpida, ecològica i senzilla

 • És recomanable, com a mínim, netejar la dutxa o la banyera un cop per setmana.
 • El vinagre de vi blanc cítric, és un dels millors productes per netejar la dutxa o la banyera, no només és fàcil d’usar, sinó que també té propietats antibacterianes.

6 passos per netejar la banyera i dixar-la neteja

 1. Polvoritza la dutxa o la banyera, amb el vinagre de vi blanc cítric i deixar-lo actuar durant uns minuts.
 2. Neteja la dutxa o la banyera, l’interior amb una baieta de microfibra neta i mullada o una esponja per rentar plats. Procura treure la major quantitat de residus i brutícia que puguis. Assegura’t de netejar la pinya de la dutxa, al voltant de desguàs i de l’aixeta. Els fongs poden també prosperar en la carxofa de la dutxa, el que pot resultar veritablement desagradable i antihigiènic.
 3. Esbandeix la dutxa o la banyera, obre l’aixeta i deixa caure aigua calenta a la dutxa o la banyera. L’aigua calenta t’ajudarà a afluixar l’escuma del sabó i la brutícia, que pogués haver quedat.
 4. Ruixa amb aigua al voltant de la superfície i les parts laterals de la dutxa o la banyera.
 5. És possible que hagis de fer servir una baieta de microfibra neta per netejar les parts laterals de la dutxa o la banyera amb aigua calenta.
 6. No t’oblidis de netejar els accessoris, saboneres i altres accessoris, etc.

Interessant i que cal tenir en compte

 • La floridura pot créixer fàcilment en la cortina de la dutxa o de la banyera. I encara que pugui sonar tremendament fastigós, atès que les espores de floridura són en realitat microscòpiques, si pots veure-les i veure el seu color negre tan característic, literalment podria significar que milions o milers de milions d’espores seran presents.
 • Els gèrmens també poden cobrir les parets de la dutxa o de la banyera, i pots tocar fàcilment la superfície afectada, i després tocar-te la boca. Per tant, també és imprescindible assegurar-te netejar bé les parets de la teva dutxa o banyera.
 • Si de la dutxa o la banyera és d’esmalt blanc amb el pas el temps es grogueja. Pot recobrar el seu color original si barreja sal amb trementina i l’aplica suaument amb una esponja, després d’uns minuts renti-ho amb aigua calenta i sabó, aclarint-després amb aigua freda en abundància.
 • Si les aixetes són d’acer inoxidable vaig poder netejar-los amb bicarbonat de sosa aplicat amb una baieta també humida, després aclarir-se treu lluentor amb una baieta de microfibra suau.
 • No netegi de la dutxa o la banyera amb agents abrasius ni amb lleixiu, tampoc amb els productes propis de l’inodor, doncs es fa malbé. Netegeu freqüentment amb detergents suaus evita la formació de brutícia.
 • Recordeu no barrejar dos productes diferents, ja que la barreja pot resultar perillosa, per a la salut i els materials.
 • Els marro de cafè freds serveixen per eliminar petits embussos a les canonades de la dutxa o la banyera, després de fer-los fora en elles deixi córrer abundant aigua calenta.

Ramon Ber

Net 100x100

Menú