Com netejar la pantalla del televisor

Els televisors de pantalla plana, que en nombroses llars han substituït els antics aparells de tub i raigs catòdics. Com netejar la pantalla del televisor, per netejar-la correctament és important tenir en compte una sèrie de recomanacions per al moment de llevar-los la brutícia.

Sempre abans de començar a netejar apaga la televisió per seguretat. No voldràs interferir amb cap píxel quan encara està encesa, a més apagar el televisor et permetrà veure la pols i la brutícia ja que aquestes treballant sobre una superfície fosca. Com netejar la pantalla del televisor.

Netejar la pols de les pantalles de tub i raigs catòdics

La superfície exterior de les pantalles antigues o de tub i raigs catòdics eren, i en algunes llars encara són, de vidre i es netejaven o es netegen de forma senzilla, amb una baieta de microfibra simplement humitejada amb aigua i, com a molt, amb aigua i una mica i vinagre i com a molt extrem amb netejavidres. Però en el cas de les pantalles de LCD, plasma o LED, cal tenir en compte algunes recomanacions.

Com netejar la pantalla del televisor de LCD, plasma o LED

La neteja més superficial consisteix a treure el polsim que s’acumula sobre la pantalla. Convé situar l’aparell en llocs allunyats dels corrents d’aire, per reduir la pols, però és inevitable que s’embruti, per la qual cosa convé netejar-lo de forma periòdica.

Per a això, com netejar la pantalla del televisor, es recomana l’ús de baietes de microfibra ja que són perfectes per a aquestes pantalles no deixen borrissol i tenen propietats especials contra l’electricitat estàtica que atrapa les partícules de pols que no quedin adherides a la pantalla sinó a la baieta. La baieta de microfibra per netejar la utilitzarem suaument sobre la pantalla contra la brutícia o la brutícia que sigui visible.

  • Com netejar la pantalla del televisor, no pressionem amb força la pantalla si la brutícia o la brutícia no surten immediatament.
  • No facis servir tovalloles de paper, paper higiènic, o camises velles com drap de neteja. Aquests materials són més abrasius que la baieta de microfibra i poden ratllar la pantalla, deixant residus de borrissol.

Examina la pantalla. Si ara es veu neta, pot ser que no sigui necessari netejar-la. Si veus esquitxades de líquid sec acumulat, pols o brutícia serà necessari fer-hi una neteja amb més profunditat. Quan les taques de brutícia estan molt impregnades, per la seva intensitat o perquè porten massa temps en la superfície, és probable que l’aigua sola resulti insuficient. En aquests casos, el més aconsellable és crear una solució del 10% d’alcohol i el 90% d’aigua destil·lada, és molt important fer correctament la dilució. Com netejar la pantalla del televisor.

Aquesta solució de com netejar la pantalla del televisor, s’aplica de manera descrita sobre la baieta de microfibra, el que mai s’ha de fer és ruixar o polvoritzar líquid de manera directa sobre l’aparell, ja que podria introduir-se per les petites ranures i causar danys que alterin la qualitat de la imatge. Si bé és important no prémer massa contra la pantalla, ja que això també podria ocasionar algun deteriorament, però sí s’ha d’exercir una lleu pressió, per tal de treure la brutícia.

Finalment netejar el marc de la pantalla. El marc de plàstic dur és menys sensible que la pròpia pantalla. Utilitza també una baieta de microfibra.

El televiso és la finestra a l’actualitat i el Ben Trobats és el mirador que ens proporciona temes sobre els quals pensar, vegem-ho el més clar possible.

Ramon Ber

Demana pressupost

Sobre qualsevol dels nostres serveis. T’ho enviarem sense compromís.

Fes-nos una consulta

A través de les nostres formes de contacte

Compra productes de neteja profesional

A través de la nostra botiga online pots adquirir productes de neteja preofesional que utilitzem en la nostra feina.

Net 100x100

Menú