Com netejar el lavabo

Mantingues aquest aspecte “de nou” al teu lavabo de forma senzilla. En general, una neteja regular és suficient per ajudar-te a mantenir el lavabo, però de vegades, algunes taques que solen acumular-se amb el pas el temps poden ser més difícils de treure.

 Per a una neteja ràpida, ecològica i senzilla

 • És recomanable netejar el lavabo o rentamans almenys un cop per setmana.
 • El vinagre de vi blanc cítric, és un dels millors productes per netejar el lavabo del bany, no només és fàcil d’usar, sinó que també té propietats antibacterianes.
Passos per netejar el lavabo
 1. Polvoritza el sanitari, amb el vinagre de vi blanc cítric i deixar-lo actuar durant uns minuts.
 2. Neteja la pica, l’interior amb una baieta de microfibra neta i mullada o una esponja per rentar plats. Procura treure la major quantitat de residus i brutícia que puguis. Assegura’t de netejar al voltant de desguàs i de l’aixeta.
 3. Esbandeix el lavabo, obre l’aixeta i deixa caure aigua calenta al lavabo. L’aigua calenta t’ajudarà a afluixar l’escuma del sabó i la brutícia, que pogués haver quedat.
 4. Ruixa amb aigua al voltant de la superfície i les parts laterals del lavabo.
 5. És possible que hagis de fer servir una baieta de microfibra neta per netejar les parts laterals de la pica amb aigua calenta.
 6. No t’oblidis de netejar els accessoris, porta raspalls de dents, saboneres i altres accessoris, etc.

Interessant i que cal tenir en compte

 • Si el lavabo és d’esmalt blanc amb el pas el temps es grogueja. Pot recobrar el seu color original si barreja sal amb trementina i l’aplica suaument amb una esponja, després d’uns minuts renti-ho amb aigua calenta i sabó, aclarint-després amb aigua freda en abundància.
 • Si les aixetes són d’acer inoxidable vaig poder netejar-los amb bicarbonat de sosa aplicat amb una baieta també humida, després aclarir-se treu lluentor amb una baieta de microfibra suau.
 • Les pastilles de sabó solen deixar rastres a les saboneres, són fàcils de treure remullant-los amb aigua calenta abundant mentre es frega amb una baieta de microfibra.
 • No netegi la pica amb agents abrasius ni amb lleixiu, tampoc amb els productes propis de l’inodor, doncs es fa malbé. Netegeu freqüentment amb detergents suaus evita la formació de brutícia.
 • Recordeu no barrejar dos productes diferents, ja que la barreja pot resultar perillosa, per a la salut i els materials.
 • Per evitar que s’enteli el mirall pel vapor, fregui amb una baieta de microfibra, que no deixa anar borrissol, una mica de xampú o sabó líquid sobre el vidre i deixeu assecar.
 • Els marro de cafè freds serveixen per eliminar petits embussos a les canonades del lavabo, després de fer-los fora en elles deixi córrer abundant aigua calenta.
 • Eviteu fer servir vinagre per a la neteja de la seva lavabo si disposa d’un lavabo de porcellana de qualsevol color, que no sigui blanc, pel fet que podria danyar la superfície i causar la seva decoloració.
 • També s’ha d’evitar l’ús del vinagre en superfícies i lavabos de marbre a causa que les qualitats àcides del vinagre s’adormirà la brillantor del marbre.
 • Si té una pica de marbre, li recomanem que utilitzi una baieta de microfibra i aigua tèbia per netejar-lo.

Ramon Ber

Net 100x100

Menú