Netejar i mantenir net el marbre

Netejar i mantenir net el marbre

El marbre és una roca metamòrfica, calcària, amb textura compacta i un aspecte cristal·litzat i cristal·lí, composta principalment per grans microscòpics de calcita, és una roca relativament tova, porosa i que, una vegada polida, adquireix un nivell de lluentor considerable després de la cristal·lització. Existeixen marbres de diferents colors, diferents dibuixos i qualitats, característiques estètiques totes elles que converteixen el marbre en la superfície pètria estrella de paraments i paviments.

La seva primera neteja es porta a terme amb discos vermells, sense utilitzar en cap moment àcids que destrueix el marbre. Les àvies ja utilitzaven fa dècades alguns trucs casolans per netejar el marbre que t’anem a mostrar, a continuació. Tot i ser el marbre una superfície altament delicada gràcies a aquests remeis naturals aconseguien ja llavors cuidar la perfecció d’ella.

Com netejar el marbre blanc

 • Aquest és un marbre molt particular que es troba presenta a les xemeneies, en els radiadors, però també als balcons i a les cuines.
 • Quins són els productes naturals que podem emprar en aquest cas?
 • Per a la seva neteja has de dissoldre la pols de pedra tosca en aigua destil·lada.
 • Una vegada que tens la barreja aplica’l sobre la superfície i deixa-ho actuar sobre la superfície.
 • Transcorregut un temps prudencial retireu-lo amb una baieta de microfibra.

Com netejar els terres de marbre

En el cas de tenir la superfície del sòl de marbre, de quina forma podem netejar-lo naturalment? I, és que al mercat hi trobarem nombrosos productes químics destinats a la seva neteja, però són perjudicials per a la nostra salut i el medi ambient. Descobrim alguns d’aquests remeis naturals per netejar el marbre.

 • En primer lloc, mopejar amb una mopa de microfibra el terra a fons.
 • Seguidament, és moment d’eliminar qualsevol rastre de greix que es pugui trobar a terra.
 • Per a això, humiteja una mopa de microfibra el terra amb aigua destilada tèbia i alcohol.
 • A continuació, esbandeix i neteja amb el següent netejador casolà que et mostrem com elaborar.
 1. En un cub de neteja afegeix tres litres d’aigua destil·lada, dues cullerades de bicarbonat de sodi, cinc cullerades d’alcohol i una mica de sabó de Marsella, neteja el terra amb un motxo de microfibra.
 2. Comprovaràs el resultat, un terra de marbre net i brillant.
Com netejar taques fosques del marbre

És inevitable que el sòl no presenti alguna taca de vi negre, cafè, etc. Per eliminar aquestes taques del terra de marbre hi ha una fórmula casolana molt fàcil d’elaborar amb la qual desapareixeran immediatament.

 • A un got de 250ml. d’aigua destil·lada i afegeix 3 cullerades de bòrax.
 • Aplica la barreja sobre la taca amb un raspall i deixa-ho actuar durant 2 minuts.
 • Aclareix bé amb aigua destil·lada neta.

Un altre remei natural per netejar aquestes taques és:

El manteniment diari (evitant la utilització de lleixiu, amoníac o detergents que no siguin neutres) consistirà bàsicament en desempolsat i fregat, preferentment motxos o mopes de microfibra. Per al manteniment periòdic caldrà un polit i abrillantat ecològic de sòls

Net100x100 li oferim també la possibilitat de contractar un dels nostres professionals, demanar pressupost, li farem una proposta professional, molt ajustada.

Ramon Ber

Net 100x100

Menú