Com netejar el parquet?

¿Cómo limpiar el parquet?

Abans de saber com netejar una superfície de parquet, és fonamental conèixer què és el parquet i per què requereix d’un tracte més especial. Com qualsevol producte elaborat amb fusta, és un material delicat i requereix d’algunes cures.

Parquet de fusta natural

Multicapa:
 • Està format per tres capes de fusta, la principal (la capa superior) és de fusta noble amb un espessor que pot anar dels 2 als 6 mm.
 • Aquesta capa inclou els acabats de diverses capes de vernís o olis que li donen al parquet natural l’aspecte de calidesa tradicional.
 • Sota aquesta capa, es troben altres dues de fustes coníferes (pi, avet …) per donar-li estabilitat.
Massís:
 • En aquest producte, el 100% està compost per fusta noble i està disponible en molts amples, gruixos i formats diferents.
 • La seva protecció pot aplicar-se en fàbrica o en obra i es presenta en vernissos, olis o ceres.

Parquet laminat o sintètic

 • El parquet sintètic consisteix en un tauler d’HDF (High Density Fiber), sobre el qual s’insereix una làmina d’un paper especial que imita la fusta.
 • Superficialment, s’insereixen diverses capes de resina de melamina transparent amb el que s’aconsegueix un parquet molt resistent a el desgast que no necessita de manteniment.
 • Podem trobar dues classes de sintètics: Els hidròfugs a el 100%, que en no tenir base de fusta són resistents a l’aigua i per tant són ideals per a aquells llocs on la humitat és present amb freqüència i els de HDF, que està compost per fibres de fusta i sensible a la humitat.
 • En qualsevol cas, tots dos compten amb una gran quantitat d’acabats i colors.

Neteja del parquet

 1. La superfície del parquet està composta de ceres i vernissos, cal recordar-ho, ja que tot allò que comporti la brutícia (fang, pols …) produeix un frec que escata les ceres i per tant desgasta el parquet.
 2. És altament recomanable que les superfícies de parquet es netegin amb aspirador o amb mopes de microfibra especials per a parquet i amb productes desenvolupats específicament per a aquest ús.
 3. Si no es disposa d’ells, es poden suplir amb un raig de vinagre a l’aigua destil·lada.
 4. Per fregar, es recomana utilitzar un motxo de microfibra, ben escorregut, de manera que la humitat no penetri entre les lames, fent servir sempre la mínima quantitat recomanada de producte netejador, i només afegir ceres en el cas de l’massís encerat, ja que l’efecte és un rebarnizado que perjudicaria el futur aspecte del parquet i perjudicarà les seves característiques.
 5. En el cas de taques, si és un terra de fusta oliat o encerat, la rapidesa amb la qual es netegin serà el factor determinant, ja que, si aconsegueixen penetrar a la fusta, serà gairebé impossible netejar-les.
 6. Finalment, si el paviment de parquet perd resplendor, el millor és consultar amb un especialista, cada causa pot tenir solucions diferents.

Conservació i manteniment

 1. L’erosió produïda pel fregament de partícules de pols, grava, pedres petites i terra pot escurçar la vida del parquet, principalment del de fusta.
 2. Per aquest motiu, es recomana reduir la petjada de terra de parquet amb sabates de carrer (especialment mullats o amb fang).
 3. Instal·lar estores tant abans com després de l’entrada pot ser una bona solució per evitar en la major mesura possible l’entrada de partícules de pols.
 4. Altres recomanacions importants en el cas de fusta natural és evitar l’ús de sabates de talons sobre de terres de parquet de fusta, ja que es pot arribar a deformar en els llocs on es trepitgi.
 5. Les rascades de portes, cadires, mobles i objectes pesats poden danyar el parquet.
 6. Posar tapes o protectors relliscosos a sota les potes dels mobles, principalment els pesats és molt recomanable.
 7. Recomanem utilitzar humidificadors ambientals en els períodes d’ambient sec (mantenir la humitat entre el 35% i el 65%) i ventilar i usar la calefacció en períodes humits.

A Net100x100 li oferim també la possibilitat de contractar un dels nostres professionals o demanar pressupost.

Li farem una proposta professional, molt ajustada.

Ramon Ber

Net 100x100

Menú