Com preparar la piscina per hivern

Com preparar la piscina per hivern

Com cada any, quan s’acosta el fred, sovint ens oblidem de preparar la piscina; hi ha qui amb bon criteri segueix tenint cura d’ ella, per tal de poder-ne gaudir la propera temporada.

Existeixen tres sistemes de manteniment per preparar la piscina:

 1. Continuar amb el clorat de la piscina
 2. Afegir un producte de conservació denominat producte de hivernatge
 3. Els qui prefereix abandonar-la totalment

Si l’opció que vostè ha triat per preparar la piscina, està entre les dos primeres, ha d’utilitzar productes especials per l’ hivernatge, aquests garantiran un bon estat de l’aigua durant tots els mesos de fred.

Cal tenir compte les següents observacions:

 • Controlar el clor i el pH depenent de la temperatura, a menor fred més control.
 • El producte d’hivernatge s’afegirà a partir dels primers freds, per a afegir aquest producte cal recordar que l’aigua ha d’estar en perfectes condicions.
 • De manera que, reduir el temps de funcionament del motor.
 • Si disposeu d’una coberta cobrirem la piscina per a així estalviar-vos part de la neteja del fons amb la caiguda de les fulles.
 • També, recordar-vos, que si disposeu d’electròlisi salina que a partir de temperatures de l’aigua inferior a 15ºC es convenient aturar-la i preparar el seu hivernatge, és el moment d’afegir el producte d’hivernatge, si no ho hem fet, després caldrà vigilar les temperatures, ja que si es troben molt baixes poden fer que es geli l’aigua i en la seva dilatació pot trencar parts de la instal·lació.

Risc de gelades.

Sobretot, en cas d’estar en zones molt fredes amb temperatures habituals per sota dels -5ºC caldrà tenir en compte les següents recomanacions:

 1. Baixar el nivell de l’aigua per sota d’esquimers
 2. Posar pneumàtics o objectes que permetin una dilatació surant prop de les vores de la piscina
 3. Buidar d’aigua el circuit dels esquimers , així com el motor i filtre
 4. Parar la instal·lació elèctrica
 5. Comprovar que les pluges o nevades no augmentin el nivell de l’aigua tornant a omplir els esquimers.
En aquells casos en que les temperatures son més càlides i com molt s’arriba a 0ºC caldrà procurar que funcioni el motor de la piscina de 2 a 3 hores per impedir que pugui gelar a les hores de més baixes temperatures. Recordar-vos que les electròlisis estaran parades i sense aigua en els seu circuit.

Si s’opta per deixar la piscina buida, durant l’hivern:

 1. Deixar la piscina buida és el millor quan el clima és molt fred i les gelades són freqüents, d’aquesta forma evitareu que l’aigua es congeli i provoqui fissures o esquerdes en la superfície del got.
 2. El buidatge de la piscina és imprescindible per netejar i desinfectar el got de la mateixa en profunditat. Aquesta opció té també l’avantatge de poder detectar possibles esquerdes o trencaments, no obstant això, suposa una despesa i treball extra en tornar a omplir-la quan arribi de nou el bon temps.
 3. Aquesta tasca es pot efectuar per gravetat o mitjançant la corresponent bomba. En el primer cas, solament és necessari obrir la clau i l’aigua desapareixerà pel propi desguàs de la piscina; una vegada buida, es neteja l’estructura amb un raspall i un detergent àcid.
 4. Si la piscina està molt bruta, no convé buidar-la a través del desguàs perquè aquest es podria embussar amb les fulles, plomes i altres restes de brutícia. En aquest cas, la millor opció és utilitzar la bomba de filtre.

Ramon Ber

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Net 100x100

Menú