Desinfecció a la cuina

Desinfección en la cocina

Consells per a la neteja i desinfecció en la cuina

Una cuina neta i desinfectada correctament ens evita molts problemes de salut. Ser rigorosos amb la neteja i desinfecció de la cuina, requisit imprescindible. Segur que som conscients i tenim molt en compte que l’àmbit de la cuina és un dels llocs més propicis per a la propagació de virus, bacteris i gèrmens en general, ja que és a la cuina el lloc on manipulem, preparem i conservem gran quantitat d’aliments crus.

Cuina neta vs cuina desinfectada

Quan netegem la cuina, aparentment creiem haver eliminat tots els gèrmens, no sempre és així. Simplement els hem traslladat de lloc, segurament. Per aquest motiu és necessari destruir-los i això s’aconsegueix amb una adequada desinfecció.

Si a la llar, a sobre, hi ha nens, gent gran, malalts o mascotes els riscos són més grans i és imprescindible extremar la cura en la neteja i la desinfecció.

 • La neteja: es refereix a l’ús d’aigua i producte sabonós per eliminar la brutícia i alguns gèrmens.
 • La desinfecció: és l’ús de solucions netejadores que contenen substàncies que eliminen bacteris, virus i altres gèrmens.

L’aigua ionitzada o aigua electrolitzada (electròlisi) desinfecten perquè l’aigua, és transformada en una barreja que conté: Aigua, àcid hipoclorós i hidròxid sòdic. L’àcid hipoclorós (HClO), conté l’anió hipoclorit (ClO-), que és l’agent biocida o desinfectant. I l’efecte de neteja es produeix gràcies a la presència d’hidròxid sòdic (NaOH), és el més efectiu desinfectant per a la superfície i estris que s’utilitzen en la preparació d’aliments. És molt recomanada per a usar en les zones alimentàries perquè actua immediatament i després es descompon, sense deixar residus tòxics sobre les superfícies.

Per què cal desinfectar la cuina?
 • Perquè la cuina és el lloc on s’emmagatzemen, preparen i manipulen els aliments.
 • A més, és un lloc de la casa on s’acumula vapor, humitat i calor per la pròpia acció de cuinar, el que facilita la reproducció de gèrmens i bacteris.

Com procedir a la neteja i desinfecció de la cuina.

Els passos són molt senzills:

 1. Netejar totes les superfícies: per tal d’eliminar la brutícia.
 2. Polvoritzar amb l’aigua ionitzada.
 3. Deixar actuar durant uns minuts.
 4. Fregar, amb una baieta de microfibra, amb l’objectiu de repartir el desinfectant per tota la superfície i eixugar-la.
Rutina de desinfecció
 • La desinfecció diària és recomanada per als llocs més contaminats incloent l’esponja i drap de cuina, el rentaplats, …
 • La taula de tallar és un altre dels punts crítics de contagi de bacteris com la salmonel·la, (que provoca diarrea, vòmits, febre).
 • L’aigüera és un altre dels punts crítics, el qual has de tenir en compte per tenir la teva cuina desinfectada.
Recorda!
 • No deixis les restes d’un àpat que pot menjar més tard sobre la taula o dins el forn, col·loca-tot a la nevera.
 • Quan treguis el dinar del congelador posa’l a la nevera o utilitza el microones, no la descongeli a temperatura ambient.
 • Si les tauletes tinguessin ratllades molt profundes canvia-les per unes altres.
 • No tallis el pa on talles carns o vegetals.
 • Utilitza diferents tauletes per aliments crus i cuits o desinfecta molt bé si fas servir-ne una de sola.

A Net100x100 t’oferim també la possibilitat de contractar un dels nostres professionals, demanar pressupost, li farem una proposta professional, molt ajustada.

Ramon Ber

 


Net 100x100

Menú