Neteja de brotxes desprès de pintar

Limpiar brochas después de pintar

Neteja de brotxes desprès de pintar. Hem acabat de pintar, Ufff … com netejar la brotxa i el raspall?

Segur que estem molt cansat i totes, amb el pensament que encara hem de netejar i recollir-ho tot. Si no ho fem, la brotxa i el raspall, no estaran en bones condicions la propera ornada que els vulguem utilitzar-los.

Hi ha una excepció a això, si les brotxes i els raspalls van a ser utilitzats a l’endemà i sense que passi molt de temps, n’hi haurà prou amb col·locar-los dins de recipients amb aigua destil·lada (en el cas de pintura plàstica) o amb aiguarràs (en cas de esmalts sintètics).

PASSOS A SEGUIR PER A LA NETEJA DE BROTXES DESPRÈS DE PINTAR I TAMBÉ ELS RASPALLS DE FORMA RÀPIDA

1- Neteja de brotxes desprès de pintar. Treure la pintura: neteja els raspalls i brotxes, introdueix-los en un pot amb aigua o aiguarràs i removent-los de forma ràpida.

2- Aclarir: Separa els filaments sota un raig d’aigua calenta, assegurant-te que no quedin restes de pintura al llom de la brotxa. Finalment, afegeix detergent i aclareix a fons.

DOS CONSELLS PER A NETEJAR CORRECTAMENT BROTXES I RASPALLS

 1. Si els anem a guardar per un temps, és imprescindible llevar tota resta de pintura, ja que quan s’assequin serà molt més difícil netejar-los adequadament.
 2. Sumergir en aigua o aiguarrás:
 • Tant brotxes com raspalls s’han de submergir en el líquid apte per diluir la pintura de què es tracti (aigua o aiguarràs) i se’ls regira, exprimint-los diverses vegades fins que s’apreciï que no hi ha rastres de pintura a la base dels filaments. Els esmalts s’eliminen de les brotxes i raspalls amb aiguarràs, essència de trementina o dissolvent universal. No obstant això, les pintures plàstiques s’eliminen submergint-los en aigua destil·lada.
 • A continuació, tant si s’ha utilitzat aigua o dissolvent per netejar-los, tots es submergeixen en aigua calenta sabonosa o amb detergent, fregant-les, escorrent-les amb els dits i posteriorment esbandint-les. Especialment en el cas de brotxes i raspalls que s’han netejat amb aiguarràs o dissolvent, s’han de rentar molt bé amb aigua calenta i sabó i esbandir fins treure tota resta greixosa.
 • Només queda deixar-los assecar a l’aire lliure. L’ideal és deixar-los suspesos perquè no es deformin.

SUBMERGIR AMB VINAGRE I ACALARAR

 1. Posa a bullir el vinagre a la cuina. Deixa que bulli a foc lent durant uns minuts amb la brotxa o el raspall dins.
 2. Retira la brotxa o raspall i deixa que refredi. Estarà molt calent al tacte en un principi, així que vés amb compte. És aconsellable prendre precaucions, fes servir unes pinces per retirar-los.
 3. Pentina els filaments de la brotxa o raspall. Podeu fer servir una pinta vella. Col·loca a la base dels filaments i passa-ho per treure la pintura solta. Fes-ho fins que totes les gotetes de pintura s’hagin afluixat.
 4. Esbandeix la brotxa o raspall. Quan la pintura estigui fluixa, esbandeix la brotxa en aigua corrent calenta en abundància, fins que quedin nets del tot.
 5. Repeteix l’operació si cal. Potser necessitis realitzar una altra sessió de bullit amb vinagre i pentinar de nou la brotxa o el raspall perquè recuperi la seva forma.
 6. Deixa que la brotxa o el raspall s’assequi a l’aire lliure. Col·loca’ls suspesos perquè no es deformin. Després que estigui completament secs, guarda’ls.

SOLUCIÓ A UN MAL NETEJAT

Què passa si tenim una brotxa o un raspall que es va guardar amb una mica de pintura entre els seus filaments?

 • Quan compris la pintura, és molt important consultar les instruccions de fabricant pel que fa a la neteja.
 • Però el primer és eliminar la pintura seca i endurida submergint durant diverses hores a diluents adequats (recordeu, aigua calenta si és pintura plàstica o cues i aiguarràs, essència de trementina o dissolvent universal en cas d’esmalts sintètics).
 • Una vegada que la pintura s’ha estovat, es pot raspar amb una pinta vella per treure les restes de pintura.
 • Si l’aiguarràs, essència de trementina o dissolvent universal, no ha solucionat el problema, pots provar amb un decapant però, IMPORTANT, en aquesta ocasió submergint només uns minuts.

Ramon Ber

Demana pressupost

Sobre qualsevol dels nostres serveis. T’ho enviarem sense compromís.

Fes-nos una consulta

A través de les nostres formes de contacte

Compra productes de neteja profesional

A través de la nostra botiga online pots adquirir productes de neteja preofesional que utilitzem en la nostra feina.

Net 100x100

Menú