Netejar taques cafè

Uff, taques cafè

Si beure cafè és una part regular de la teva vida, és molt probable que en algun moment vessis una mica a la teva roba o estovalles. Has d’actuar amb rapidesa per netejar les taques cafè si se’t vessa, perquè una vegada que asseca, la taca podria assentar-se.
Usant alguns ingredients casolans simples i un raspall petit, és possible que siguis capaç de rescatar una tela tacada de cafè.

Et recomanem segueixis aquests 9 passos:

1.- En primer lloc, asseca la taca de cafè immediatament amb una tovallola de paper, fes moviments de dalt cap avall per absorbir el cafè. No frecs la tovallola de paper d’un costat a un altre perquè podries expandir la taca. Usa tovalloles de paper blanques, ja que les tovalloles de paper de colors podrien destenyir-se en la tela i fins i tot crear taques encara pitjors.
2.- A més, esbandeix la part posterior de la tela on es troba la taca, no esbandides la superfície superior de la taca directament encara, ja que si ho fas, podries causar que la taca s’estengui.
3.- També, barreja detergent de bugaderia en pols i parts iguals de vinagre blanc i aigua freda en un recipient petit per fer una pasta amb la mateixa consistència que la pasta de dents. Fes suficient per cobrir tots dos costats de la taca, davant i darrere.
4.- Sobretot, estén la pasta sobre ambdues superfícies del material tacat amb cafè, davant i enrere. Deixa la pasta en la tela durant 5 minuts.
5.- Usa un raspall d’ungles o un raspall de dents per fregar tots dos costats de la taca amb moviments circulars.
6.- Esbandeix la part davantera i posterior de la taca amb aigua freda.
7. Frega una mica de detergent líquid sobre la taca usant els teus dits i tu polze.
8.- Renta la peça de tela d’acord a les instruccions en la seva etiqueta. Usa un detergent líquid que inclogui blanquejador no decolorant en el detergent. Si la tela és de color blanc i és segura per a l’ús de blanquejador, usa-ho sobre el material afegint-ho a l’aigua de rentat.
9.- Examina el material després de rentar la peça per veure si encara queda alguna taca. Si encara hi ha una, no assequis la tela, ja que la calor fixarà la taca. Repeteix el procés per tractar d’eliminar la taca.

Ramon Ber

Net 100x100

Menú