Netejar diferents superfícies amb vinagre

Netejar diferents superfícies amb vinagre

Sabies que el vinagre de vi blanc és un dels productes estrella per netejar i desinfectar superfícies? Netejar diferents superfícies amb vinagreEl vinagre és un dels productes estrella a la cuina. No obstant això, el seu ús no només es limita a el guarniment d’amanides, ja que el vinagre és un excel·lent producte de neteja i desinfecció. No és un producte químic ni abrasiu i és ecològic.

Què és el vinagre de vi?

El vinagre de vi blanc o negre s’obté mitjançant la fermentació de vi blanc o negre per acció dels bacteris “Acetobacter” aquestes, en presència d’aire, oxiden l’etanol contingut en el vi i el transformen en àcid acètic.

No és el mateix vinagre blanc de neteja que vinagre de vi blanc. No s’han de confondre. El vinagre de vi és un potent desinfectant natural i ecològic. Podràs utilitzar-lo en qualsevol superfície: sòls, rajoles, vidres, …, i fins i tot per eliminar pesticides de fruites i verdures.

El vinagre de vi blanc agent antisèptic i ecològic.

El vinagre s’ha fet servir al llarg de molts anys, com un netejador natural amb moltes propietats. També és capaç d’eliminar els bacteris, fongs, floridura i altres tipus d’organismes que poden provocar brutícia i males olors.

Aquest netejador que avui us convido a fabricar, serà la base d’altres netejadors, i un multiusos polivalent per netejar moltes superfícies. Farem servir el vinagre de vi blanc i closques de cítrics. De què cítrics? Doncs de qualsevol o de què més ens agradi: taronja, llimona, mandarina, aranja, llima, podem usar un de sol o la barreja de diversos. Podeu anar provant, fins a trobar l’olor final que més us agradi.

Què necessites per netejar diferents superfícies amb vinagre?
 • Vinagre de vi blanc.
 • Closques de cítrics: taronja, llimona, mandarina, aranja, llima.
 • Un pot o pot de vidre.
 • Polvoritzador o ampolla per guardar-lo.
Com fer el netejador de vinagre de cítrics?
 1. El primer que has de fer és començar a guardar les pells de taronges, llimones o aranges.
 2. Ficar-les en un pot de vidre, fins que l’omplis completament.
 3. En aquest punt, omple el pot amb vinagre de vi blanc i deixa-ho que reposi 10 dies a sol i serena.
 4. Passat aquest temps, colar el vinagre, tirar les closques i guardar el líquid en una ampolla, si té polvoritzador serà més fàcil fer-lo servir després.

Què netejar amb el vinagre de cítrics?

 • El podreu utilitzar per netejar qualsevol superfície sòlida de cuina o banys, fins i tot per sòls o mobles de fusta.
 • Polvoritzat tal qual, podrem deixar-los anar sobre els taulells o metall que tinguem en cuina i banys, i amb un drap humit, netejar-lo.
 • També podem afegir un tap al cubell de la fregona, i netejar els terres de fusta.
 • Podeu eliminar les taques de calç d’algun electrodomèstic fins i tot afegir-hi un tap en el gobelet del suavitzant de la rentadora, i ens farà d’un “efecte llevataques i suavitzant amb olor a cítric” amb la roba, afegir-hi un tap de vinagre.
 • Aguanta en perfecte estat fins a la seva fi, no cal conservar-lo de forma especial.

Ramon Ber

Net 100x100

Menú