Com treure les taques de xocolata a la roba

La xocolata generalment té com a component mantega de cacau. És aquest greix la que fa que amb un rentat a màquina moltes vegades no s’elimini la taca completament. Hem de fer alguna acció complementària i si pot ser amb caràcter previ al rentat. Una taca recentment tirada tindrà moltes més possibilitats de ser eliminada per complet que una que ja està seca i porta temps en la peça. En qualsevol cas i sent aquest precepte vàlid per a gairebé tota classes de taques, les taques de xocolata es trauran molt millor com menys temps passi la xocolata en el teixit.

Treure taques de xocolata en roba blanca

La roba blanca admet uns productes més agressius i alhora efectius contra les taques, sobretot si es tracta de roba de cotó, no et preocupis, surten amb força facilitat.

  1. El que hauràs de fer per eliminar-la provar a fer una raig d’aigua freda de l’aixeta directament sobre la part tacada de la peça però donada la volta de la peça i fregar la taca amb aigua i detergent suau per retirar el màxim possible. No freguis amb excessiva força ja que podries fer malbé la roba. Després, renta com de costum i haurà desaparegut.
  2. Frega la taca amb suc de llimona deixem que actuï un parell de minuts i tot seguit frega lleugerament amb la peça lleument humida. Esbandeix bé la zona i és possible que la taca hagi desaparegut del tot.
  3. En un petit recipient barreja dos gots d’aigua tèbia, una cullerada sopera d’amoníac i una altra d’alcohol. Fes la barreja sobre la peça i espera una estona abans de posar a la rentadora amb la resta de roba blanca.
  4. També pots agafar una baieta de microfibra neta, Humida en la barreja i frega la taca de xocolata fins que desaparegui. Després, renta la peça amb un detergent per a roba delicada. Aquest truc és molt efectiu, sobretot, amb roba blanca.
  5. Si el teixit és clar, fes una barreja de rovell d’ou i unes gotes de glicerina, s’aplica sobre la taca i renteu-la amb aigua calenta.

Treure taques de xocolata en roba fosca o delicada

Per peces fosques, és més aconsellable barrejar una cullerada d’amoníac amb dues tasses d’aigua i eliminar l’alcohol de la recepta. Pots utilitzar un raspall de truges suaus, humitejar en la barreja i fregar la taca o fer-ho amb una baieta de microfibra neta.

Un altre truc molt efectiu és l’aigua oxigenada. Humiteja una baieta de microfibra neta i prova primer en un lloc poc visible de la peça per assegurar-te que no la farà malbé. Si no l’espatlla, cobreix la taca amb l’aigua oxigenada i deixa que actuï durant uns minuts. Després, esbandeix i, si la taca no era molt gran, renta la peça com de costum. Si era d’una mida considerable, fregar-la amb la barreja d’amoníac i aigua, o alcohol si és blanca, i renta-la després.

Com eliminar taques de gelat de xocolata a la roba

Pantalons, pols, camises i samarretes. Qualsevol peça de roba dels nostres fills, i també la nostra, per què no dir-ho, és susceptible d’acabar sent el blanc d’una mica de gelat de xocolata.

  • Cal dir que el gelat de xocolata sol tenir una proporció de mantega de cacau bastant menor que la xocolata en si pel que és possible que simplement rentant com més aviat amb una mica d’aigua tèbia i detergent líquid, la taca acabi sortint.
  • En cas contrari pots provar a fregar amb una baieta de microfibra humitejada amb aigua oxigenada directament sobre la taca. Recomanem que provis l’efecte de l’aigua oxigenada primer en alguna zona no molt visible com l’interior d’un puny o vora dels pantalons no fos cas que destenyeixi.

Molt important i que cal tenir en compte

En tots els casos, sempre primer, és aconsellable que utilitzis aigua freda per evitar que la taca de xocolata s’adhereixi encara més a la roba. Per taques recents o molt petites, prova primer d’aclarir la taca amb aigua freda i retirar la major quantitat possible amb un raspall de dents. Després, aplica el detergent que facis servir i frega la taca amb una esponja suau.

Per treure taques de xocolata seques, agafa un ganivet d’untar i grata la taca per eliminar la major quantitat possible. Després, en funció de si és de cotó o una tela més delicada, utilitza un dels trucs anteriors.

Ramon Ber

 

Net 100x100

Menú