Que no fer durant la neteja del terratzo

Que no fer durant la neteja del terratzo.
El terratzo, el marbre i el granit sovint es confonen perquè s’assemblen molt. Això és un gran error, quan es vol netejar sòls de terratzo perquè; tot i que són similars, sovint es confonen; però són molt diferents. Els sòls de terratzo són molt més tous que el granit. El que significa que es taquen i desgasten més sovint i no es poden netejar de la mateixa manera.

Avui parlem de que no fer quan volem netejar el terratzo i el marbre.

 Que no fer a l’hora de netejar-los: 

 • No utilitzar mai ni vinagre, ni llimona en els sòls de terratzo i marbre. Moltes persones recorren al vinagre o a la llimona com a netejador perquè són totalment naturals, no tòxics; s’utilitzen molt per a la neteja de la llar.  El vinagre i la llimona són uns productes molt àcids, el que sol ser el que ho fa un gran netejador universal. Però l’àcid pot causar que s’adulterin o gravin en aquests tipus de superfície. Però per netejar els sòls de terratzo i/o marbre, no els hem d’utilitzar mai, ja que són productes molt àcids i podrien deslluir la superfície del sòl i no recuperar-la més. Aquest dany és un rebot dur i normalment requerirà de polir tota la superfície del pis i recuperaríem una mica de brillantor.
 • No utilitzar productes abrasius o àcids, ja que trauríem la cera que recobreix tota la superfície del terratzo i marbre.
 • No utilitzar raspalls durs o “nanes” d’acer, ja que ratllaríem tota la superfície del terratzo. Quan hi ha una taca difícil, molts cops s’usen fregalls durs com els de llana d’acer o fregalls per treure’ls. Com hem dit anteriorment, els sòls de terratzo són delicats en la seva naturalesa; empitjoraran si s’utilitzen materials durs o rígids per fregar. Es llevaria el segellador de cera i el més probable és que ratlli seriosament la superfície mentre intentes treure la taca. El material més rígid que has de fer servir en els teus sòls de terratzo és una esponja o una baieta de microfibra. Un gran material com utilitzar al seu lloc és una camussa ja que no només s’asseca el seu sòl ràpidament, sinó que el poleix al mateix temps.

Precausions

 • Si se li vessa algun líquid en la superfície del terratzo o marbre, aconsellem netejar ràpidament abans que s’assequi. Ja que sec costarà molt més d’eliminar.
 • Mai, utilitzarem el lleixiu i el desengreixant per netejar el terratzo o el marbre. Desllueixen la superficies i desgasten la brillantor del terra.
 • No utilitzar dissolvents per retirar taques. Ja que són un productes forts que podria danyar i treure la brillantor del terratzo.

Algunes recomanacions:

 1. Si tenim una taca que no s’ha eliminat al fregar el terra haurem de procedir a fregar la taca. Això ho hem de fer amb una baieta o motxo de microfibra amarada amb aigua i sabó neutre, el mateix que hem utilitzat per fregar. Hem de fregar la superfície amb la baieta o motxo però ho farem de forma molt suau per no malmetre el terratzo o el marbre.
 2. Recorda que una de les claus per fer desaparèixer una taca fàcilment és fer-ho el més aviat possible. Evitarem que el líquid o substància s’assequi i penetri en el sòl de terratzo o marbre.
 3. A més abans d’usar qualsevol producte l’hem de provar en una petita àrea de terra.  Si el líquid és corrosiu i afecta el color del paviment evitarem fer-ho en una àrea més gran o visible de la superfície.
 4. No deixis humitat en el terra. Sempre que es vessi algun líquid has assecar-lo immediatament, així serà més fàcil netejar-lo.
 5. No fer servir raspalls o escombres amb truges molt dures perquè podríem ratllar el terra.
 6. Protegeix el paviment de possibles ratllades posant protectors a les potes dels mobles.
 7. Si necessites un servei de neteja o polit no dubtis en contactar amb Net100x100. Som una empresa de neteja amb un equip qualificat que resoldrà de forma efectiva i ràpida les teves necessitats de manteniment.
Ramon Ber

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Net 100x100

Menú